Overganger show

Standup med Dora Thorhallsdottir

En hyllest til hverdagsmennesket

Overganger er et standup show om de ulike overgangene i livet, om hvor trøblete de er, men også ofte ufrivillig komiske. Overgangsalderen for eksempel. Vi skal alle oppleve dette når vi er ca halvveis i livet, men det er ingen som snakker om. For på merkelig vis har vi klart å gjøre det å bli eldre i en kropp som naturlig forfaller til noe skamfullt (Heia mennesker!). Av den grunn vet vi ikke noe som helst om hva vi har i vente, er det ikke et supert opplegg?!

Dette standup showet er en hyllest og en kjærlighetserklæring til hverdagsmennesket. Det er observasjoner av absurde ting vi driver med og ikke minst en gjennomgang av alt gnålet som følger av å ha en kropp. Målet er at du ler masse, men hvem vet, kanskje du lærer noe om vår tids siste tabu: nemlig overgangsalderen.

Premieren var 17. september 2021, i Drammen teater. Deretter fulgte 28 ulike kulturhus utover høsten, og showet fortsetter utover denne våren og høsten 2022. Alle nye spillesteder blir oppdatert på denne siden, med lenke til billetter.

Kom på show, vi trenger å le mer i disse tider!

dora-overganger

Litt om de to forrige soloshowene jeg har hatt…

Jeg drev med standup på heltid fra 2000-2004. Jeg sluttet for å starte med familieterapi-studier og trodde virkelig ikke jeg skulle tilbake på den scenen. Men så opplevde jeg samlivsbrudd i januar 2013 og tenkte at jeg ville lage et standup show om hvordan livet ikke alltid blir som man hadde tenkt…

Så da skrev jeg «Det var ikke sånn det skulle bli», som hadde premiere på Latter, 19.september 2013. Egentlig skulle det bare være 6 forestillinger, det var jo 10 år siden sist jeg hadde gjort standup. Men så fikk showet så gode anmeldelser og overraskende nok, så endte det med 89 show som gikk over to år, på Latter og på Norgesturné.

26.januar 2017 var det ny premiere på Latter, denne gangen om alt som omhandler familie-krøll. Det het Familiegreier og hadde 118 forestillinger på litt over to år.